Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Antech Elixir (Cremant de Limoux)

16.220 Ft
Antech Elixir (Cremant de Limoux) (0,75l)
Pincészet: Antech
Egységár: 21.626,67 Ft/liter
Cikkszám: 15559
Törzsvásárlói program és ajándékok

Törzsvásárlói program és ajándékok

Regisztrálj és élvezd az akár 10% törzsvásárlói kedvezményt!

3-5 napos szállítás

3-5 napos szállítás

A rendelések kiszállítását 3-5 munkanapon belül teljesítjük!

Törés- és dugógaranciát vállalunk

Törés- és dugógaranciát vállalunk

30 napos törés- és dugógaranciát vállalunk az általunk szállított borokra!

Borjellemzők

Az Elixir készítése során az Antech Ház semmit sem bízott a véletlenre, minden munkafázist a legnagyobb odafigyeléssel és alapossággal végeztek. A szőlő a birtok legkiválóbb dűlőin, kizárólag kézzel szüretelték, majd gondos válogatás után gyengéd préselésnek vetették alá. Az erjedés hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acéltartályokban zajlott, majd az érleléshez fekete palackokba töltötték, így is védve a pincészet kvintesszenciáját a fénytől.

A chardonnay (60%), chenin blanc (20%), pinot noir (10%) és mauzac (10%) házasításából született crémant elegáns és erőteljes illatában méz és kandírozott gyümölcsök aromáját finom ásványosság kíséri. Szájban kifinomult savak és ásványok mellett a körte, füge és mogyoró jelenik meg a hosszú és harmonikus kortyban.

A Crémant kifejezés 1990-ben született és szintén hagyományos eljárással készült pezsgőt takar csakúgy, mint a Blanquette de Limoux. Ám azzal ellentétben itt az uralkodó szőlőfajta a chardonnay és chenin blanc melynek mértéke maximum 90%-nyi lehet, ebből a chenin blanc mennyisége 20-40% lehet. Kiegészítő szőlőfajtaként a mauzac-ot és a pinot noir-t használják, mennyiségük nem haladhatja meg a 20%-ot, ezen belül a pinot noir a 10%-ot. A bort minimum 12 hónapig érlelik degorzsálás előtt.