Aci Urbajs
Aci gyerekkorában került közelebbi kapcsolatban a szőlőtermesztéssel, amikor a szülei egy kisebb földterületet vásároltak rajta egy idős szőlőültetvénnyel. Később az egyetem befejezése után 1987-ben egy kicsi ám termékeny terültet tulajdonosa lett Rifnik hegyen. A borászatban biodinamikus módszert alkalmaznak, a szőlőben kézzel végeznek minden munkát, barátok családtagok segítségével. Kétféle bort palackoznak, az egyik a top minőségű borok kategóriája, amelyeket későn szüretelt, gyakran botrytiszes szőlőből készítenek. Az erjesztés természetes úton történik, hozzáadott élesztő nélkül. A másik fajta az „extra” organikus bor, ezt seprőntartással kénezés nélkül készítik.
Borvidék: Szlovénia, Šentjur
Borász: Aci Urbajs
Birtokméret: 1 ha
Főbb szőlőfajták: kékfrankos, chardonnay, szürkebarát, pinot noir, olaszrizling
Éves palackszám: 4000 palack