Dario Princic
A Princic borászatnál nem használnak vegyszereket a szőlőültetvényeken, biodinamikus gazdálkodást folytatnak. Szeptember közepétől október közepéig tart általában a szüreti időszak, a fürtöket teljes érettségben szedik le. A szőlőben minden munkát kézzel végeznek. A feldolgozás során a héjon áztatás nyitott tölgy kádakban történik, melynek során nincs hőmérséklet szabályozás és nem használnak sem fajélesztőt sem ként. Finom préselés után a mustot régi fából készült hordókba és barrique hordókba töltik. Szűrés nélkül palackozzák a boraikat, amelyek gyakran narancsos színárnyalatot mutatnak a palackba.
Borvidék: Olaszország, Friuli, Oslavia
Borász: Dario Princic
Birtokméret: 7,5
Főbb szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon, pinot gris
Éves palackszám: 25 000 palack