Matosevic Pincészet
Ivica Matošević számára a szőlőtermelés és művelés teljesen a saját szenvedélye, kíváncsisága miatt lett fontos: nem volt családi hagyomány, örökség, amit tovább vihetett volna. A bor világa viszont teljesen megváltoztatta: jobb, és boldogabb embernek vallja magát, hiszen olyannal foglalkozik, ami nem csak számára, de másoknak is örömet és elégedettséget okoz.
A szőlőültetvények az Isztriai-félszigeten találhatóak, melyeknek természeti adottságai igen kedvezőek: a napsütéses órák száma éppen elegendő, a talaj tápanyagban gazdag.
A borkészítés során különös figyelmet fektetnek arra, hogy az isztriai föld sajátosságait minél inkább a palackba tudják juttatni. Minden évben egy célt tűznek ki maguk elé: először a legjobb szőlőt készítik a területen, utána pedig belőle a legjobb bort.
Borvidék: Horvátország
Borász: Ivica Matošević
Birtokméret: 25 ha
Főbb dűlők: Buje és Grimalda környéke
Főbb szőlőfajták: Chardonnay, Malvázia, Terran, Merlot
Borkészítés/technológia: Organikus; szabályozott erjesztés; akác és tölgyfahordós érleléssel.
Díjak, elismerések: Superbrands Award 2010 nyertes; Decanter World Wine Awards 2013, 2014, 2016 - Bronzérmes borok; International Wine Challenge 2013 - Ezüstérmes borok