Maurer Oszkár
Maurer Oszkár borászata a Délvidéken, az egykori Dél-Csongrádi (ma Szabadka-Horgosi) borvidéken van, de a szőlő nagyobbik része a régmúlt leghíresebb borvidékéről, a Szerémségből származik. A borásznak küldetése az itteni régi dűlők, elfelejtett szőlőfajták felfedezése és újjáélesztése. A két vidéknek mind klímája, mind pedig talaja jelentősen eltér, a borok stílusa is ezt tükrözi. A 15 hektáron terem kadarka, furmint, szerémi zöld, kövidinka, bakator, mézes fehér, sárga muskotály, bánáti rizling, fehér kadarka, vadfekete, rajnai rizling, pinot noir, kékfrankos. Az egyik legrégebbi kadarkaültetvényről is Oszkár szüretel. A birtokon organikus gazdálkodás folyik.
Borvidék: Dél-Csongrádi Borvidék (Szabadka-Horgosi Borvidék)/Szerémi Borvidék/Délvidék/Szerbia
Borász: Maurer Oszkár és Hevér László
Talaj/kőzet: Dél-Csongrád – homok, lösz, erdőtalaj, vályogtalaj, darás kőzet, Szerém – erdőtalaj, agyag, nyiroktalaj, lösz, üledékes és vulkanikus kőzetek
Birtokméret: 15 ha
Főbb dűlők: Kastély-dűlő, Fodor-dűlő, Kárász-dűlő, Nagy Krisztus-dűlő, Csücsülős-dűlő
Főbb szőlőfajták: kadarka, furmint, szerémi zöld, kövidinka, bakator, mézes fehér, sárga muskotály, bánáti rizling, fehér kadarka, vadfekete, rajnai rizling, pinot noir, kékfrankos
Borkészítés/technológia: biogazdálkodás