Merotto
„Ahhoz, hogy jó borokat készítsünk, ismernünk kell a földet, ahonnan a szőlő ered, és az eget felette” – valahogy így hangzik az olasz Meretto család ars poeticája. A prosecco szakértői generációk óta dolgoznak a kiváló italok előállításán. A történet az 1900-as évek elején kezdődött, Agostino Merotto nevével, aki már széles körben ismert volt kiváló minőségű proseccoiról. Két világháború után, a 70-es években kezdte ismét reneszánszát élni a családi vállalkozás - már egy következő generáció, Graciano Merotto virágoztatta fel, akinek határozott elképzelései voltak a habzóborok készítéséről. Birtokaik jelenleg Észak-Olaszországban, Veneto régióban találhatók, ezen belül pedig Trevisio területén. A meredek hegyoldalak, amelyeken az ültetvények elterülnek, csak kézi megmunkálást tesznek lehetővé – a család pedig ennek megfelelően alázattal, hittel és elhivatottsággal munkálkodik ezen a páratlan vidéken.
Borvidék: Olaszország
Főbb dűlők: Col San Martino, Farra Di Soligo, Pieve Di Soligo, Collalto
Főbb szőlőfajták: glera, perera, pinot noir, pinot bianco, cabernet sauvignon