Pardon & Fils
A Pardon & Fils pincészetet a Pardon család alapította 1820-ban. Franciaország keleti részén, Beaujeu-ban, a Beaujolais történelmi borrégiójának fővárosában található. A régiót, így a borászatot is jellemző Beaujolais borok, azaz újborok könnyű, friss, gyümölcsös vörösborok. A Pardon & Fils családjában a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya apáról fiúra szállt, 6 generáció óta művelik és vezetik a birtokot. Jelenleg Jean-Marc Pardon felel a kereskedelmi oldalért, míg testvére, Eric Pardon ugyanolyan szenvedéllyel szőlőtermesztést és borkészítést vezeti. A régió egyik legkiemelkedőbb pincészete.
Borvidék: Beaujolais
Borász: Eric Pardon
Főbb dűlők: Brouilly, Chenas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Julienas, Morgon, Moulin à Vent, Régnié, Saint-Amour
Főbb szőlőfajták: Gamay
Borkészítés/technológia: Hagyományos technológiákat ötvöznek a modern lehetőségekkel mind a szőlőtermelésben, mind a borkészítésben.
Díjak, elismerések: számos francia borversenyen arany medálok és kiváló eredmények (Concours Mâcon, Concours Général Agricole De Paris, Trophée International Du Beaujolais Nouveau Lyon, Concours International Du Gamay), nemzetközi borversenyen dobogós minősítések (Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, International Wine And Spirit Competition, Challenge To The Best French Wines And Spirit For Asia)