Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Pieropan

Pieropan borászat Észak-OlaszországA Pieropan család neve egyet jelent a Soave borvidék történetével: 1890-ben ők palackozták az első Soave-t, és azóta is a minőség élharcosai. Az Észak-Olaszországi, Veneto régióban, Verona közelében található vulkanikus és mészköves talajon, 6–60 éves tőkéket, biogazdálkodással állítják elő. A Pieropan család volt az első, aki a Soave régióban bio-tanúsítványt szerzett. A kézi szüret, a kíméletes feldolgozás és a seprőn érlelés friss, mandulás-citrusos, sós-ásványos bort eredményez. A Pieropan Soave Classico a tradíció és elegancia iskolapéldája. Calvarino és La Rocca nevű cru boraik az elsők között voltak Olaszországban, amelyek egyedi dűlőket külön palackoztak – ez párhuzamba állítható a tokaji vagy villányi dűlőszelektált szemlélettel.

Borvidék: Olaszország
Birtokméret: 50 ha
Főbb dülők: Verona
Főbb szőlőfajták: garganega, trebbiano di soave, soave

Rendezés: