Pieropan
A Pieropan család neve egyet jelent a Soave borvidék történetével: 1890-ben ők palackozták az első Soave-t, és azóta is a minőség élharcosai. Az Észak-Olaszországi, Veneto régióban, Verona közelében található vulkanikus és mészköves talajon, 6–60 éves tőkéket, biogazdálkodással állítják elő. A Pieropan család volt az első, aki a Soave régióban bio-tanúsítványt szerzett. A kézi szüret, a kíméletes feldolgozás és a seprőn érlelés friss, mandulás-citrusos, sós-ásványos bort eredményez. A Pieropan Soave Classico a tradíció és elegancia iskolapéldája. Calvarino és La Rocca nevű cru boraik az elsők között voltak Olaszországban, amelyek egyedi dűlőket külön palackoztak – ez párhuzamba állítható a tokaji vagy villányi dűlőszelektált szemlélettel.
Borvidék: Olaszország
Birtokméret: 50 ha
Főbb dülők: Verona
Főbb szőlőfajták: garganega, trebbiano di soave, soave