Rigoloccio
A Rigoloccio Olaszországban, a Toszkánai borrégióban található történelmi gyökerekkel rendelkező pincészet. Központja Maremmában található, ahol már a Kr.e. 7. században is műveltek szőlőültetvényeket. Pierre Marie Guillaume és Fabrizio Moltard a borászatot 2002-ben alapították. Az évek során a legkorszerűbb technológiákat vezették be pincészetükben és földterületeiken. Fő fókuszuk a nemzetközi fajták termesztése.
Boraik mellett extra szűz olivaolaj is megtalálható terményeik közt, mely kiváló kísérője borkóstolásainknak és étkezéseinknek.
Borvidék: Olaszország (Toszkána)
Borász: Fabrizio Moltard
Birtokméret: 23 ha
Főbb szőlőfajták: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Chardonnay, Fiano, Pinot noir
Borkészítés/technológia: Terménykorlátozást használnak. A szüretelés és a szőlőszemek válogatása kézzel történik. A magas minőség biztosítása érdekében a legkorszerűbb felszerelést alkalmazzák.
Díjak, elismerések: számos nemzeti és nemzetközi díjat, elismerést nyernek borai (pl. Merlot d’Italia National Competition, China Wine & Spirit Awards)