x
Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             
Termékek Menü

Csobánci Bormanufaktúra

Csobánci BormanufaktúraA Csobánci Bormanufaktúra különleges boraiknak köszönhetően hosszú ideje érdekes színfoltja a boros rendezvényeknek, amire rátesz egy lapáttal Beőthy János tulajdonos és borász személyisége is. A Csobánc, Hajagos, Köveshegy, Szent György-hegy dűlőiben találjuk 7,5 hektárnyi területüket, ahol olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, sárgamuskotály, chenin blanc, kékfrankos, pinot noir, syrah, merlot, kadarka terem. Az erjesztés spontán, vadélesztőkkel történik, borstílustól függően tartályban, pirogránit „tojásban” vagy kis fahordóban. Az érlelés néha három évig is tart. Talán még ma is szokatlan a jelentős mennyiségű vörösbor a Badacsonyi borvidéken.

Borvidék: Badacsonyi Borvidék
Borász: Janosh von Beőthy, Tóth Bálint
Birtokméret: 7,5 ha
Főbb dűlők: Csobánc, Hajagos, Köveshegy, Szent György-hegy
Főbb szőlőfajták: olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, sárgamuskotály, chenin blanc, kékfrankos, pinot noir, syrah, merlot, kadarka
Borkészítés/technológia: spontán erjesztés, tartály, pirogránit tojás és kisméretű fahordó, érlelés akár három évig is

Rendezés:
Nézet: