Csobánci Bormanufaktúra
A Csobánci Bormanufaktúra különleges boraiknak köszönhetően hosszú ideje érdekes színfoltja a boros rendezvényeknek. A Csobánc, Hajagos, Köves-hegy dűlőiben találjuk 7,5 hektárnyi területüket, ahol olaszrizling, szürkebarát, sárgamuskotály, kékfrankos, pinot noir, chardonnay, zeusz, rózsakő és feketeleányka terem. Minden általuk művelt ültetvény minősített bio terület. A erjesztés spontán, vadélesztőkkel történik, borstílustól függően tartályban, pirogránit „tojásban” vagy kis fahordóban. Az érlelés néha három évig is tart. Talán még ma is szokatlan a jelentős mennyiségű vörösbor a Badacsonyi borvidéken.
Borvidék: Badacsonyi Borvidék
Borász: Tóth Bálint
Birtokméret: 7,5 ha
Főbb dűlők: Csobánc, Hajagos, Köveshegy
Főbb szőlőfajták: ololaszrizling, szürkebarát, sárgamuskotály, kékfrankos, pinot noir, chardonnay, zeusz, rózsakő, feketeleányka
Borkészítés/technológia: spontán erjesztés, tartály, pirogránit tojás és kisméretű fahordó, érlelés akár három évig is