Dániel Pince
A szekszárdi Porkoláb-völgyben székelő 2,5 hektáros borbirtokon Dániel Zsolt készíti a borokat. A választékban csak vöröset találunk, zweigelt, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot fajtából. Érdekes címkéik és furcsa borneveik felhívják magukra borkedvelők figyelmét: a Crew, Chef , Prof, Capt, Vamp – mind-mind házasítások, a Bleu mindig kékfrankos, a merlot és a cabernet franc pedig saját nevükön szerepelnek a választékban. Nyitott kádas erjesztés, majd két éves kis fahordós érlelés – a recept egyszerű.
Borvidék: Szekszárdi Borvidék
Főbb dűlők: Porkolábvölgy, Görögszó
Főbb szőlőfajták: zweigelt, kékfrankos, cabernet sauvignon és franc, merlot
Borkészítés/technológia: nyitott kádas erjesztés, 2 év kis fahordóban (magyar tölgy), kézműves