Dobogó Pincészet
" Nincs jó vagy rossz évjárat, csak könnyű vagy nehéz: szőlészként és borászként azon dolgozunk, hogy az adott évjáratban területeinkről a legjobb bort mutassuk meg fogyasztóinknak." - nyilatkozza Domokos Attila, a Dobogó Pincészet borásza.
A Pincészetet 1995-ben alapította a Zwack család. Jelenleg a Pincészet Zwack Izabellán kívül a borász, Domokos Attila tulajdonában áll. Szőlőik öt hektárt tesznek ki Tokaj-Hegyalja szívében, Mád leghíresebb első osztályú területein, a Bestek, a Szent Tamás és az Úrágya dűlőkben. A pincészet biodinamikus szemlélettel azonosulva műveli a szőlőt és készíti a borokat 2003 óta. A világ több mint 15 országába exporálnak.
A Dobogó Pincészet fennállása óta évről-évre számos díjat, szerez borversenyeken. Az egyik legjelentősebb a 2013-as Decanter World Wine Awards-on elért Regionális Trófea a 2011-es évjáratú Dobogó Furminttal.
Borvidék: Tokaji borvidék
Borász: Domokos Attila
Birtokméret: 5 ha
Főbb dűlők: Betsek, Szent Tamás, Úrágya
Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, pinot noir
Borkészítés, technológia: biodinamikus