Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             
Termékek Menü

Fekete Borpince

Fekete BorpinceA Fekete család már az 1960-as évek óta foglakozik szőlőtermesztéssel. A mára kilenc hektárosra nőtt birtok parcelláit az Iván-völgy, Kerek-hegy, Decsi-hegy, Nagy Mihály-völgy dűlőkben találjuk, ahol kadarka, kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon és franc, merlot, syrah, cserszegi fűszeres, olaszrizling, chardonnay terem. A borokat Fekete Mihály Endre készíti. Ökológiai szemlélet jellemzi a borászatot mind a szőlőben, mind a pincében: biológiai növényvédelem, nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, fahordós érlelés. A friss borok reduktív technológiával készülnek. 

Borvidék: Szekszárdi Borvidék
Borász: Fekete Mihály
Birtokméret: 9 ha
Főbb dűlők: Iván-völgy, Kerek-hegy, Decsi-hegy, Nagy Mihály-völgy
Főbb szőlőfajták: kadarka, kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon és franc, merlot, syrah, cserszegi fűszeres, olaszrizling, chardonnay
Borkészítés/technológia: biológiai növényvédelem, nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, héjon tartás, a kadarkánál nem új tölgyfahordós ászkolás. Minden borhoz a bor karakteréhez és az adott évjárat sajátosságaihoz is illeszkedő élesztőt választjuk ki, közvetlenül a szüret előtt. Fehérborok, a rozé és a siller esetén szokás szerint reduktív technikát alkalmazunk. Késői tramini és cserszegi.

Rendezés:
Nézet: