Gál Lajos Pincészete
Dr. Gál Lajos ismert alakja az Egri borvidéknek, hiszen hosszú ideig vezette a helyi kutatóintézetet. Mindeközben családi borászatában rendre emlékezetes olaszrizlingeket és vörös házasításokat készített. Az elmúlt években a nyolc hektáros birtokra koncentrál. Szőlőiket a Síkhegy, Nagy-Eged, Ferenc-hegy, Kántor-tag, Tóbérc, Kamra-völgy, Pajados dűlőkben találjuk, de néhány hektárról vásárolnak is szőlőt. Boraik általában fahordóban erjednek, fajélesztő használata nélkül, a vöröseket 15-20 napig áztatják héjon. Minden boruk hordóban érik palackozásig.
Borvidék: Egri Borvidék
Borász: Gál Lajos, Gál Péter
Birtokméret: 8 ha
Főbb dűlők: Síkhegy, Nagy-Eged, Ferenc-hegy, Kántor-tag, Tóbérc, Kamra-völgy, Pajados
Főbb szőlőfajták: olaszrizling, mézes, kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon és franc, menoire
Borkészítés/technológia: Általánosságban elmondható, hogy fehérboraikat egyéjszakás héjon áztatás után korszerű technológiával préselik, majd egy óvatos musttisztítás után fahordóban erjesztik, fajélesztők használata nélkül.
Vörösboraikat 10 hektoliteres kádakban kézi csömöszölés mellett, illetve 40 és 50 hektoliteres francia kádakban körfejtés mellett erjesztik és áztatják héjon, összesen körülbelül 15-20 napig. Az összes boruk fahordóban érlelődik a palackozásig.