Gervai János
Gervai Jánossal Michelin csillagos éttermek Vezető Sommelier-jeként találkozhattak már a gasztronómia és a borok iránt érdeklődők, de emellett 2012 óta vezeti saját “garázs-borászatát” az Etyek-Budai borvidéken. Első generációs borászként vágott bele a birtok építésébe helyi borászatok biztatására. Az elmúlt két évjárat óta már feleségével, Dórával közös céljuk egy igazi családi pincészet kialakítása, és olyan egyedi borok készítése, amelyeken keresztül megmutathatják a borvidék értékeit, terroir-ját. Meggyőződése, hogy lehet egyszerre tartalmas és mégis könnyeden elegáns borokat is készíteni ezen a területen. Jelmondata: “Kicsiben nagyot alkotni.”
Borvidék: Etyek-Budai borvidék
Borász: Gervai János
Birtokméret: 2 ha
Főbb dűlők: Etyeki Öreghegy és Szt. Orbán dűlők
Főbb szőlőfajták: Sauvignon Blanc, Zöldveltelini (Grüner Veltliner), Szürkebarát (Pinot Gris, Pinot Grigio), Pinot noir, Chardonnay
Borkészítés/technológia: Kiaknázva a birtok méreteit a hagyományos, természetes feldolgozási módszerek híve, innovatív megoldásokkal vegyítve. Fehérborai acéltartály segítségével készülnek. Vörösborát tekintve francia tölgyfahordóban történik az érlelés. Emellet palackos, tradicionális metódussal készített pezsgőben gondolkodik.
Palackszám: 6 ezer
Díjak, elismerések: Gervai János - Michelin csillagos éttermek Vezető Sommelier-je, TOP100 Magyar bor kiadvány mellékletében kiemelt bor