Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Gervai János

Gervai JánosGervai Jánossal Michelin csillagos éttermek Vezető Sommelier-jeként találkozhattak már a gasztronómia és a borok iránt érdeklődők, de emellett 2012 óta vezeti saját “garázs-borászatát” az Etyek-Budai borvidéken. Első generációs borászként vágott bele a birtok építésébe helyi borászatok biztatására. Az elmúlt két évjárat óta már feleségével, Dórával közös céljuk egy igazi családi pincészet kialakítása, és olyan egyedi borok készítése, amelyeken keresztül megmutathatják a borvidék értékeit, terroir-ját. Meggyőződése, hogy lehet egyszerre tartalmas és mégis könnyeden elegáns borokat is készíteni ezen a területen. Jelmondata: “Kicsiben nagyot alkotni.”



Borvidék: Etyek-Budai borvidék
Borász:
Gervai János
Birtokméret:
2 ha
Főbb dűlők:
Etyeki Öreghegy és Szt. Orbán dűlők
Főbb szőlőfajták:
Sauvignon Blanc, Zöldveltelini (Grüner Veltliner),  Szürkebarát (Pinot Gris, Pinot Grigio), Pinot noir, Chardonnay
Borkészítés/technológia:
Kiaknázva a birtok méreteit a hagyományos, természetes feldolgozási módszerek híve, innovatív megoldásokkal vegyítve. Fehérborai acéltartály segítségével készülnek. Vörösborát tekintve francia tölgyfahordóban történik az érlelés. Emellet palackos, tradicionális metódussal készített pezsgőben gondolkodik.
Palackszám:
6 ezer
Díjak, elismerések:
Gervai János - Michelin csillagos éttermek Vezető Sommelier-je, TOP100 Magyar bor kiadvány mellékletében kiemelt bor