Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Hangyál Pincészet

Hangyál Pincészet

A Hangyál Pincészet központja Nyúlon, a Héma-tetőn helyezkedik el, a Pannonhalmi borvidék részeként. A Hangyál Balázs borász-tulajdonos által vezetett újgenerációs pincészet 2000 óta készíti borait. A családfőt már gyermekkora óta érdekli a borászat, így már fiatalon elleste a borkészítés fortélyait; a szőlőtermesztés és borkészítés során végzett inspiráló, közös munka pedig már az egész családja életének része.
Többségében fehér szőlőfajtákat termesztenek, területeik 80%-a fehér telepítésű, az olaszrizling mellett a chardonnay, a szürkebarát, a tramini és az irsai olivér a legkedveltebb fajtáik.

 

Borvidék:  Pannonhalmi borvidék
Borász:
Hangyál Balázs
Birtokméret:
10 ha
Főbb dűlők:
Széldomb-dűlő, Gerha-dűlő, Héma-dűlő, Báródomb-dűlő
Főbb szőlőfajták:
Olaszrizling, Szürkebarát (Pinot Gris, Pinot Grigio), Irsai Olivér,  Pinot blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Cabernet sauvignon, Merlot
Borkészítés/technológia: Újabb korszerű, középmagas kordonos szőlőterületeken való termesztést követően hagyományos fahordós és reduktív érlelés zajlik.
Palackszám: 45 ezer