Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             
Termékek Menü

Heimann & Fiai

A Heimann & Fiai borászat a Heimann Családi Birtok ölelésében született meg a Pannon borrégióban, a Szekszárdi borvidéken. Ifj. Heimann Zoltán szülei nyomdokaiba lépve, francia, olasz és ausztrál borászati tanulmányaira támaszkodva helyezi el hazai és nemzetközi színtéren is pincészetüket. Testvérével, az orvosként külföldön élő Gáborral közös vállalkozásuk, a Heimann & Fiai már nevében is a családi együtt alkotást, a generációk közös munkájában rejlő inspiráló lehetőségeket idézi.

Boraival az igényességet, egyediséget és terroirjelleget kereső borfogyasztókat szeretné megszólítani. Kadarka és kékfrankos szőlőfajtákból készült boraival célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a terroir sokszínűségére. A szüret során érett tanninokra és a dűlőnként eltérő friss gyümölcsíz megőrzésére törekszik.

Borvidék: Szekszárdi borvidék
Borász:
Ifj. Heimann Zoltán
Birtokméret:
6,8 ha
Főbb dűlők:
Baranya-völgy, Batti-kereszt, Iván-völgy, Porkoláb-völgy
Főbb szőlőfajták:
Kékfrankos, Kadarka
Borkészítés/technológia:
Elkezdődött az átállás az organikus szőlőművelésre. Eszköztelen, minimális beavatkozás a borászati folyamatban. A szüretelés és válogatás kézzel történik. A kíméletes, gondos feldolgozást követően fahordóban, amforában vagy acéltartályban zajlik az érlelés.
Palackszám:
hektáronként 30-60 liter bor
Díjak, elismerések:
Falstaff Shortlist (Kadarka 2019)

Nincs megjeleníthető termék.