Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             
Termékek Menü

Kaló Imre

Kaló ImreKaló Imre és családja pincészete Szomolyán található, mely az Egri borvidék egyik legtermékenyebb része. Fő célkitűzésük, hogy a Föld egyik legjobb borát készítsék el a hagyományos borkészítési technológiákat alkalmazva. Fontos számukra a természetközeliség, kulcsszavuk a természetesség. A 24 fajta szőlőt alacsony terméskorlátozással, késői szüret időponttal és hosszú érleléssel kezelik. A préselést is mellőzik, csak a szőlő, tönköly saját súlya miatt kifolyt levet használják fel. 

A kis pincészetnél új lendületet hozott a fiatal generáció. Lányával, Júliával és az ő férjével, Hegyi Ádámmal közösen, együtt törekednek arra, hogy a legjobb minőséget biztosítsák számunkra. Közös munkájuk gyümölcse a Hegyi - Kaló Pince borsorozata.  

 

Borvidék: Egri borvidék
Borász:
Kaló Imre
Birtokméret:
20 ha
Főbb szőlőfajták:
Leányka, Olaszrizling, Szürkebarát (Pinot Gris, Pinot Grigio),  Cabernet sauvignon,  Irsai OlivérZöldveltelini (Grüner Veltliner)  
Borkészítés/technológia: A borászat törekszik rá, hogy kevesebb emberi beavatkozással készítse el borait, ennek következtében a hagyományos technológiával dolgoznak, préselés nélkül. A borok hosszú ideig, 3-7 évig érlelődnek javarészt tölgyfahordókban, tartályokban vagy amfórákban.
Díjak, elismerések: Borászok Borásza 2011, Hamvas-fürt borművészeti díj 2010

Rendezés:
Nézet: