Karner Gábor
Karner Gábor 1999 óta készít bort, de hamar rájött arra, hogy jobb minőségű bort csak saját alapanyagból, leginkább saját telepítésű, művelésű szőlő felhasználásával lehet készíteni. 2004-ben telepítette az első kékfrankos ültetvényét, de ma is csak olaszrizlingből és kékfrankosból lehet nála kóstolni, két dűlőből, a Tavaszföldről és a Vitézföldről. Összesen 2,5 hektárról szüretel! Kézműves borok ezek a javából és a szó igazi értelmében. Karner Gábor alapító tagja –Szecskő Tamás és Losonci Bálint mellett– a Tőkések Mátrai Kézműves Borászkörnek.
Borvidék: Mátrai Borvidék
Borász: Karner Gábor
Talaj/kőzet: vályogos agyag (vörös és barna agyag)
Birtokméret: 2,5 ha
Főbb dűlők: Vitézföld, Tavaszföld
Főbb szőlőfajták: kékfrankos, olaszrizling
Borkészítés/technológia: kézműves