Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Maison aux Pois

Maison aux Pois

A Maison aux Pois (ejtsd: mézon o poá) a Tokaji borvidéken, Hegyalján terül el, újgenerációs, közelmúltban alapított borászat. A tulajdonos-borász Kulcsár Gábor nem rendelkezik hegyaljai gyökerekkel, fő foglalkozása szerint az agrárszférában tevékenykedik, de határozott elképzelésekkel és nagy lendülettel vágott bele a birtoképítésbe. A boraik az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a birtokuk francia nevet. A céljuk kifinomult, letisztult, burgundi stílus, amely képes megmutatni a tokaji terroirt és a termőhelyeikben rejlő potenciált.  A furmintból készülő száraz és édes borok mellett sauvignon blanc is színesíti a kínálatot.


Borvidék: Tokaji borvidék
Borász:
Kulcsár Gábor
Főbb dűlők:
Betsek, Urbán, Holdvölgy
Főbb szőlőfajták:
Furmint, Sauvignon Blanc, Szamorodni
Borkészítés/technológia:
Kis ládás kézi szüret, azonnali feldolgozás, acéltartályos erjesztés és (használt) fahordós érlelés jellemzik. Francia és zempléni tölgyet alkalmaznak.

Borszűrő

Árkategória
Jelleg
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: