Mikóczi Pincészet
A Mikóczi Pincészet a Szekszárdi borvidék déli részén, a Tolna megyei Bátán található. Mikóczi Attila és felesége családi pincészete bő 15 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A nagyszülőktől örökölt, fél hektáros kékfrankos ültetvény folyamatosan növekszik, immáron 4 hektáros. Birtokukon kékszőlőt termesztenek, különböző hazai és világfajtákat; fehérszőlőket pedig helyi gazdáktól vásárolnak.
A pincészetet kézműves jellegű szőlőtermesztés és borkészítés jellemzi modern technológiák alkalmazásával vegyítve. Céljuk, hogy vásárlóik minden palackon érezzék a szeretetet, odafigyelést és gondoskodást, amellyel boraik készülnek.
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Borász: Mikóczi Attila
Birtokméret: 4 ha
Főbb szőlőfajták: Királyleányka, Zenit, Olaszrizling, Rizlingszilváni (Müller Thurgau), Cabernet sauvignon, Kadarka, Kékfrankos, Merlot
Borkészítés/technológia: Fehér- és rosé borok esetében musthűtéses, a vörösboroknál a hagyományos kézműves, nyíltkádas érlelés mellett hűthető acéltartályos erjesztést alkalmaznak.
Díjak, elismerések: VinAgora Nemzetközi Borverseny 2021 - Aranyérem (Kékfrankos Rosé 2020), XI. Mohácsi bormustra (Arany és ezüst minősítésű fehér és rosé borok), VinAgora Nemzetközi Borverseny 2017 - Aranyérem (Kékfrankos Rosé 2016), VinAgora Nemzetközi Borverseny 2016 - Arany minősítés és TOP 10 vörösbor (Cabernet sauvignon 2011)