Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Montium

Borászatunk 2012-ben alakult, mikor a három jó barát, Mikszati Krisztián, Ringer Ferenc és jómagam Csorba Péter arra a döntésre jutottunk, hogy megvásároljuk első szőlőterületünket. Területeinken erős terméskorlátozást vezettünk be. A pincében ülepített színmusttal dolgozunk, élesztőtörzset nem használunk, boraink saját élesztői által indulnak meg erjedni. Első évjáratunk a 2013-as volt, e boraink egytől egyig acéltartályban erjedtek és abban is érlelődtek, míg palackba nem kerültek. Pincészetünk azt a célt tűzte ki, hogy a lehető legtermészetközelibb módon műveljük szőlőinket és készítsük el borainkat.

Borvidék: Tokaji borvidék
Birtokméret: 3 ha
Főbb szőlőfajták: furmint, sárgamuskotály, hárslevű

Rendezés: