Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Oremus

OremusA Tokaj Oremus 1993-ban alakult a spanyolországi Ribera del Duero borvidék emblematikus borászata, a Vega Sicilia testvérbirtokaként. A 100 hektáros pincészetet kezdetektől Bacsó András irányítja. Ne tévesszen meg senkit: ez a halk szavú szakember a borvidék egyik spiritus rectora, akit 2016-ban választottak meg a Borászok borászának. Hat település 13 dűlőjében fellelhető területeik mind első osztályú besorolásban vannak. Évente mintegy 150 ezer palack bort készítenek. Száraz furmintjuk, a Mandolás hordóhasználatáról szinte azonnal felismerhető. Édes boraik és borkülönlegességeik külön klasszist képviselnek. Az egész birtok mintaszerű.

Borvidék: Tokaji Borvidék
Borász: Bacsó András
Birtokméret: 100ha
Főbb dűlők: 6 település 13 dűlő
Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kövérszőlő
Borkészítés/technológia: minden az interakciókon múlik, a fajta és a talaj, a mesteri erjesztés és az érlelésre használt fa kapcsolatán. Gyors préselés, tökéletesen ülepített must, 10 nap hűtött erjesztés, érlelés újhordóban, finomseprőn, majd akár több éves palackérlelés. Gazdag, ásványos, finoman fás, összetett birtokborok, több dűlő összhangjából.
Éves palackszám: 150000
Díjak, elismerések: Bacsó András: Borászok Borásza, 2016

Borszűrő

Árkategória
Jelleg
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: