Pálffy Gyula Pince
A szőlőtermesztés és borkészítés a Pálffy-birtok esetében apáról fiúra száll – már generációk óta. A szőlőt ökológiai szemlélettel, a borokat kézműves technológiával állítják elő a Káli-medencében. Boraik jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. A borok tiszták, elegánsak.
Borvidék: Balaton-felvidéki borvidék
Borász: Pálffy Gyula,Pálffy Attila
Birtokméret: 6 hektár
Főbb dűlők: Csere-kút, Vaskapu, Csák-oldal, Mező-mál
Főbb szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon, syrah
Éves palackszám: 30 - 40.000 palack