Polyák Borászat
A kunszállási Polyák Borászat 1983-ban készítette az első bort – inkább még saját fogyasztásra. 2010-ben 16 hektár telepítésébe fogtak, ezen folyik ma is a munka. A borászat 2011-re részült el. Chardonnay, királyleányka, olaszrizling, ottonel muskotály, kékfrankos, pinot noir, cabernet sauvignon és franc fajtákból készítenek bort, évente mintegy 100 ezer palackot. A rozé- és fehérborok reduktív eljárással készülnek, a vörösek ászokhordóban érnek. A borász Polyák Mátyás, aki édesapjától tanulta a szőlőtermesztést.
Borvidék: Kunsági borvidék
Borász: Polyák Mátyás
Birtokméret: 16 ha
Főbb dűlők: Széldomb, Babszökő, Tavaszó, Packalló, Cseresznyés
Főbb szőlőfajták: chardonnay, királyleányka, olaszrizling, ottonel muskotály, kékfrankos, pinot noir, cabernet sauvignon és franc
Borkészítés, technológia: rozé és fehér reduktív eljárással készül, a vörösek ászokhordóban érnek
Éves palackszám: 100.000