Sanzon Tokaj
Erdőbénye, 3ha, biodinamikus művelés, egyedi kis palackszámú tételek – röviden jellemezve a SanzonTokaj. 2014-ben a hegyaljai születésű hölgy, Rácz Erika -akit messzire vitt az élet Tokaj-hegyaljától- hazatérve egy örökségül kapott 0,3ha-os parcellán a férjével együtt vágott neki a borászkodásnak. Erdőbényei pincészetük közelében elterülő dűlőkben öko gazdálkodást folytatnak és a borkészítés során is a minimális beavatkozás elvét követik. Letisztultságra és harmóniára törekednek mind a szőlőben mind a pincében. egyedi, kis palackszámú tételeik egyedi karakterét a hűthető-fűthető tartályos erjesztés és a visszafogott, elegáns hordóhasználat határozza meg.
Borvidék: Tokaji Borvidék
Borász: Rácz Erika
Birtokméret:3 ha
Főbb dűlők: Rány, Palánkos, Nyakvágó
Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű
Borkészítés/technológia: egészfürtös préselés vagy bogyózás, szelektált fajélesztő a birtokbornál, spontán erjesztés a dűlőszelektált tételeknél, tartályos és hordós erjesztés/érlelés kombinálása
Éves palackszám: 4-5 ezer