Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Tokaj-Hétszőlő

Tokaj HétszőlőA Tokaj-Hétszőlő a borászat tulajdonában lévő azonos nevű dűlőtől kapta a nevét. Az 55 hektáros birtokon elsősorban furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készülnek a borok. A pincészet 1991-ben alakult, tulajdonosa a bordeaux-i Cos d’Estournelt is birtokló Michel Reybier, a borkészítés és az irányítás azonban magyar kézben van. A pincénél a hangsúly a késői szüretű és az aszúborokon van; ez utóbbinál az aszúszemeket mustban áztatják. A Tokaj központjában lévő és a borászat tulajdonában lévő Rákóczi Pince az egyik legrégebbi és legjelentősebb a borvidéken. A birtokon 2014-től organikus gazdálkodás folyik. 

Borvidék:  Tokaji borvidék
Borász:  Makay Gergely
Talaj, kőzet: löszös, feljebb dácitos
Birtokméret:  55 ha művelés alatt
Főbb dűlők: Hétszőlő, Nagyszőlő, Lencsés, Kis-Garai
Főbb szőlőfajták:
  furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő
Borkészítés, technológia:
organikus gazdálkodás 2014-től; az aszúszemeket mustban áztatják
Díjak, elismerések: Az ország legszebb borbirtoka, 2012, Bor és Piac

Borszűrő

Árkategória
Jelleg
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: