Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Tokajicum Borház

Tokajicum Borház

A Tokajicum Borház Tarcalon található, a Tokaji borvidéken. 2002-ben alakult a pincészet, amely mára évente 130 ezer palackkal látja el borfogyasztóit. Naprakész technológiákkal, ültetvényei korszerű művelésével, egyedi megjelenésével és Butella László főborász vezetésével minden lehetőséget kihasználva a maximális minőséget nyújtják.

Borkészítésük során kiaknázzák a tarcali és mádi dűlők eltérő klimatikus és talajbéli adottságait. Különböző stílusú dűlőszelektált és birtokválogatás ásványos furmintok adják száraz borválaszték gerincét, amely mellett nagy hangsúlyt fektetnek a késői szüretelésű desszertboraikra. A kínálat csúcsát továbbra is az aszúborok képezik.

 

Borvidék: Tokaji borvidék
Borász:
Butella László
Birtokméret:
23 ha
Főbb dűlők:
Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás, Betsek, Hold-völgy, Danczka, Bojta, Holdvölgy
Főbb szőlőfajták:
Sárga Muskotály, Furmint, Hárslevelű, Zéta, Cabernet sauvignon,  Merlot, Sauvignon Blanc, Aszú (esszencia)
Borkészítés/technológia:
Szőlőtermesztésük főként 40 éves vagy öregebb tőkéken alapszik. Hordós és tartályos érlelés egyaránt jellemzik.
Palackszám: 130 ezer
Díjak, elismerések: VinAgora Nemzetközi Borverseny 2021 - Nagy Aranyérem (Tokajicum Esszencia 2017) és Aranyérem (Tokajicum 6 puttonyos aszú 2017); Asia Wine Challenge 2020 - Aranyérem (Tokajicum 5 puttonyos aszú 2017); Mundus Vini 2018 - Aranyérem (Tokajicum jégbor 2016)