Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Vylyan Pincészet

Vylyan PincészetA Vylyan az egyik legnagyobb borászati vállalkozás a Villányi borvidéken. Mintegy 120 hektáron gazdálkodnak a Dobogó, Mandolás, Pillangó, Városhegy és Gombás dűlőkben. A birtokigazgató Debreczeni Mónika, a borász hosszú évek óta Ipacs Szabó István. A pincészet portfóliója, szőlészeti és borászati elképzelései átgondoltak, választékukban megtalálható a chardonnay, a rajnai és olaszrizling, a portugieser, a kékfrankos, a cabernet franc és sauvignon, a syrah, a csókaszőlő, de készül gyöngyöző bor és számos házasítás is természetesen. A Gombás hűvösebb fekvéseiben még a pinot noir szép borokat ad. 

Borvidék: Villányi borvidék
Borász:  Ipacs Szabó István
Talaj, kőzet: mészkő alapkőzet
Birtokméret:  120 ha
Főbb dűlők:  Dobogó, Mandolás, Pillangó, Városhegy, Gombás
Főbb szőlőfajták:
  chardonnay, rajnai és olaszrizling, portugieser, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, syrah, csókaszőlő
Borkészítés, technológia:
A vörösborok magyar és francia kis tölgyfa hordóban és ászokhordókban érlelődnek 12-18 hónapig, 3-4 hónapos palackos érleléssel

Borszűrő

Szín
Árkategória
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: