Lorem ipsum dolor
dolor sit
Lorem ipsum dolor
dolor sit
Lorem ipsum dolor
dolor sit
Borjellemzők
2018-ban Tarcal és Bodrogkeresztúr egyes területein különleges minőségű aszúszemek képződtek. Sárgamuskotályt, hárslevelűt és furmintot tartalmazó magas cukrú és tartalmas alapborban áztattuk az aszúszemeket két napig, majd másfél éves hordós érlelés következett. A számokat tekintve is egyedi, 50 feletti extrakt, 237-es cukor, 8,27-es sav. Egy forró évjárat lenyomata aszú kategóriában, telt, gazdag és sok év fejlődés áll előtte. Érdemes megkóstolni!
Fajta: 75,11,% furmint, 20,48% hárslevelű, 4,41% sárga muskotály
Termőhely: Szil-völgy, Bajusz, Lestár, Deák és Kastély
Szüret időpontja: október 20.-november 19.
Palackozva: 2020. augusztus 27.
Készült: 1035 palack
Alkohol: 10,00%
Sav: 8,27 g/L.
Természetes cukor: 237,7 g/L
Eredmények: James Suckling 98 pont (2022.május)
Pincészet | Gizella Pince |
Szín | Fehér |
Árkategória | 5.001 Ft- |
Kiszerelés | 0,5 liter |
Borvidék | Tokaj |
Ország | Magyarország |
Szőlőfajta | Aszú(esszencia) |
Jelleg | Édes |
Borstílus | Édesbor |
Mely étel illik a borhoz? |