Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Hilltop Pincészet

Hilltop PincészetA neszmélyi Hilltop borászat előbb volt ismert Nagy-Britanniában, mint itthon. Az 1993-ban alapított vállalkozás főborásza a kezdetektől Kamocsay Ákos, aki 1997-ben az „Év borásza” lett Nagy-Britanniában, 1999-ben pedig „Az év bortermelője” Magyarországon. A birtok 560 hektáros mérete, a 100 000 hektoliter kapacitású modern borászat tiszteletet parancsoló. A Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszék adja boraikhoz a kékszőlőket, a chardonnay-t és az olaszrizlinget, míg Neszmélyről és Kocsról főleg fehérszőlőt szüretelnek. A prémium sorozat immáron Kamocsay Ákos nevét viseli.

Borvidék: Neszmélyi Borvidék / Szekszárdi Borvidék
Borász: Kamocsay Ákos
Birtokméret: 560 ha
Főbb szőlőfajták: Neszmély: bianka, chardonnay, chenin blanc, cserszegi fűszeres, hárslevelű, irsai olivér, királyleányka, olaszrizling, rizlingszilváni, sárga muskotály, sauvignon blanc és szürkebarát, tramini, Szekszárd:  cabernet franc, a cabernet sauvignon, a chardonnay, a kékfrankos, a kékoportó, a malbec, a merlot, valamint az olaszrizling
Díjak, elismerések: Az év bortermelője, 1999

Borszűrő

Szín
Árkategória
Jelleg
Szőlőfajta
Pincészet
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: