Borjellemzők
Dűlő megnevezésű aszúborokat csak kivételesen jó évjárat esetén készítünk. A Betsek dűlő 2017-es termése erre tökéletesen alkalmas volt.A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.A kimagasló minőségű aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd hordóban történő erjesztés után az aszúbort két éven keresztül zempléni tölgyfahordókban érleltük történelmi pincénkben.Ez a bor jellegzetesen nehéz, és fűszeres. Illatában a virágméz és a sárgabarack dominálnak. Ízében a grapefruit, narancshéj köszön vissza fűszeres jegyekkel, hosszú lecsengéssel.
Cukor: 197,7 g/lSav: 7,21 g/l