Borjellemzők
Dűlő megnevezésű aszúborokat csak kivételesen jó évjárat esetén készítünk. A Nyulászó dűlő 2017-es termése erre tökéletesen alkalmas volt.
A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.
A kimagasló minőségű aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd hordóban történő erjesztés után az aszúbort két éven keresztül zempléni tölgyfahordókban érleltük történelmi pincénkben.
A Nyulászó dűlő ásványi összetételének köszönhetően borát elegáns savszerkezet, gazdag ízvilág, harmónia és végtelen hosszúság jellemzi. Illata parfümös, melyben az érett őszibarack dominál. Ízében a kajszibarack, narancshéj köszön vissza fűszeres jegyekkel.
Cukor: 203,3 g/lSav: 7,73 g/l