Borjellemzők
Dűlő megnevezésű aszúborokat csak kivételesen jó évjárat esetén készítünk. A Szent Tamás dűlő 2017-es termése erre tökéletesen alkalmas volt.
A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.
A kimagasló minőségű aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd hordóban történő erjesztés után az aszúbort két éven keresztül zempléni tölgyfahordókban érleltük történelmi pincénkben.
Ez a bor jellegzetesen összetett és koncentrált citrusos jegyekkel, illatában a narancshéj és narancslekvár dominálnak. Egyedülálló a harmóniája és egyensúlya, melyhez gyönyörű savgerinc párosul. Igazi vulkanikus aszú.
Cukor: 191,3 g/lSav: 7,41 g/l
Eredmények:Wine Enthusiast 2022 - 99 pont