
Törzsvásárlói program és ajándékok
Regisztrálj és élvezd az akár 10% törzsvásárlói kedvezményt!

3-5 napos szállítás
A rendelések kiszállítását 3-5 munkanapon belül teljesítjük!

Törés- és dugógaranciát vállalunk
30 napos törés- és dugógaranciát vállalunk az általunk szállított borokra!
Borjellemzők
Dűlő: Nyúlászó
Alkohol: 13,5 %vol.
Maradék cukor: 1,1 g/l
Cukormentes extrakt: 19,8 g/l
Sav: 6,6 g/l
A Nyúlászó a kedves, a szerethető. A zúzott, kemény tufával kevert sárga agyag talaj olyan egyensúlyt biztosít, amely évjárattól független és jól érvényesül a fiatalabb (10 éves) és az idősebb (1956-os telepítésű) ültetvényeken is. Ezt az egyensúlyt erősíti, hogy nem egyetlen fajtából készül, hanem a területen megtalálható fajták, Furmint, Hárslevelű és Muskotály a területen jelen lévő arányban alkotják.
Dűlő: Betsek
Alkohol: 13,0 %vol.
Maradék cukor: 1,6 g/l
Cukormentes extrakt: 19,9 g/l
Sav: 6,5 g/l
A település melletti völgy kellős közepén helyezkedik el a Betsek dűlő 160-220 méter magas kúpja, így különösen védett, egyedi mikroklímával rendelkezik és nem csak a déli, de az észak-nyugati parcellák kitettsége is előnyös a növény fejlődése szempontjából. A talaj különleges: sárga agyag és nagyon puha, fehér mállott tufa keveréke, amin a nagyrészt 50 éves, kisfürtű furmint tőkék igen gazdag, erősen ásványos bort adnak.
Dűlő: Bányász
Alkohol: 13,0 %vol.
Maradék cukor: 2,3 g/l
Cukormentes extrakt: 20,1 g/l
Sav: 6,5 g/l
Szepsy Dorgó Furmint 2015
Dűlő: Dorgó
Alkohol: 12,5 % vol.
Cukor: 1,5 g/l
Sav: 6,5 g/l
A 2011 elején vásárolt, nem egészen 0,18 hektáros parcellából csupán egy 500l-es hordónyi bort ad. A pincészet területei közt újdonságnak számító mállékony szürke perlit kőzeten, 180 méter tengerszint feletti magasságon, az 1956-os telepítésű öreg furmint tőkék,a nyugati fekvés mellett vagy ellenére, különleges, tiszta, szerethető bort adnak. Szikárabb talajról van szó, mint a mádi területek esetében, amely a borban kedvességet, tisztaságot, feszességet és szép egyensúlyt, alacsonyabb alkoholtartalmat, jó savakat eredményez.
Dűlő: Bohomáj
Maradék cukor: 1,1 g/l
Cukormentes extrakt: 20,5 g/l
Sav: 6,2 g/l