Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Magazin

Magazin

A borok nagy többségét azonnali fogyasztásra készítik; az érlelés a friss gyümölcsaromák elvesztésével járna.

A látással történő vizsgálat a borkóstolás első számú hivatalos fázisa. 

Mostanában sok szó esik arról, melyik is a legmegfelelőbb lezárási módja egy palacknak.

A különböző stílusú borok eltérő hőmérsékleten mutatják legszebb formájukat. 

Borhűtés, bornyitás, dekantálás, felszolgálás - nem csupán a vendéglátásban, de otthonra is számos hasznos eszközt érdemes beszerezni, ami teljesebbé teszi a borélményt.

A borok, akár csak az ételek, megjelenésükkel és illatukkal már befolyásolják kóstolójukat. Ez lehet pozitív, de akár negatív érzés is. Ha egy bornak kellően intenzív és kellemes az illata, biztosan szívesebben kortyolunk bele a pohárba.

Borfogyasztásunk - indokolt kivételektől eltekintve - az asztalhoz kötődik. Ma már talán nem kell magyarázni, mennyire fontos a megfelelő borválasztás, hiszen a legkiválóbb ételt is el lehet rontani, ha nem a hozzá illő itallal kínáljuk. Az igényes konyha nem állhat meg a pohár előtt: a gasztronómiának része az ital, nem pusztán kiegészítője. Az alábbi támpontok segítenek megtalálni az ideális bor-étel párosításokat.

Ha az ember borkóstolón jár, temérdek különböző tétellel találkozhat – éppen ezért érdemes ilyenkor konkrét stratégiával érkezni, elsősorban az eredményesség, másodsorban pedig a józanság megőrzése érdekében. A megfelelő felkészültség mellett azonban a körülményeknek is ideálisnak kell lenniük, hiszen a kóstolás olyan érzékszervi elemzés, amelynél az adott élvezeti cikket – azaz a bort – látással, szaglással és ízleléssel elemezzük, annak alapos megismerése céljából.