Tokaj-Hétszőlő
A Tokaj-Hétszőlő a borászat tulajdonában lévő azonos nevű dűlőtől kapta a nevét. Az 55 hektáros birtokon elsősorban furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készülnek a borok. A pincészet 1991-ben alakult, tulajdonosa a bordeaux-i Cos d’Estournelt is birtokló Michel Reybier, a borkészítés és az irányítás azonban magyar kézben van. A pincénél a hangsúly a késői szüretű és az aszúborokon van; ez utóbbinál az aszúszemeket mustban áztatják. A Tokaj központjában lévő és a borászat tulajdonában lévő Rákóczi Pince az egyik legrégebbi és legjelentősebb a borvidéken. A birtokon 2014-től organikus gazdálkodás folyik.
Borvidék: Tokaji borvidék
Borász: Makay Gergely
Talaj, kőzet: löszös, feljebb dácitos
Birtokméret: 55 ha művelés alatt
Főbb dűlők: Hétszőlő, Nagyszőlő, Lencsés, Kis-Garai
Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő
Borkészítés, technológia: organikus gazdálkodás 2014-től; az aszúszemeket mustban áztatják
Díjak, elismerések: Az ország legszebb borbirtoka, 2012, Bor és Piac