Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Balla Géza

Balla Géza Arad-Hegyalja, a Ménesi borvidék a Trianon előtt magyar borászat fontos része volt. Ezt igyekszik visszahozni a köztudatba dr. Balla Géza borász, aki az itthoni boros élet egyik fontos szereplője. Mind fehérborai, mind a kékszőlőből készült ménesi borok igen népszerűek. A csaknem 120 hektáros birtokon az őshonos magyar fajták mellett a világfajtákból is kitűnő borokat szűrnek. De azért a furmint, a mustos fehér, a kadarka és a fekete leányka és a kiemelkedő években kadarkából készülő vörös „ménesi aszú” különösen is a borkedvelők szívéhez nőtt. Évente 6-700000 palack bort készítenek.

Borvidék:  Ménesi borvidék/Partium/Románia
Borász:  Balla Géza
Talaj/kőzet: gránit, diorit és agyagpala
Birtokméret:  120 ha
Főbb dűlők:  Nyári-dűlő, Róka-dűlő, Napos-dűlő
Főbb szőlőfajták:  királyleányka, mustos fehér, furmint, sauvignon blanc, rajnai rizling, tramini, kadarka, kékfrankos, feketeleányka, cabernet sauvignon és franc, merlot, pinot noir, syrah
Éves palackszám: 650-700000

Borszűrő

Szín
Árkategória
Borvidék
Jelleg
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: