Bisol
A Bisol borászat egy barátságos családi vállalkozás a Prosecco Superiore DOCG szívében, Valdobbiadenében, amely szőlőművelési hagyományai 1542‑re nyúlnak vissza. Körülbelül 65 hektár saját területen művelnek szőlőt, köztük 50 ha DOC és 3 ha Cartizze‑zónában, ahol a szüret több mint 900 munkaórát igényel hektáronként. Főbb borfajtáik közé tartozik a Prosecco (Glera), Verdiso, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir és Sauvignon Blanc. Éves termelésük mintegy 500 000 palack, melyekben nagy hangsúlyt kapnak a terroir és a kézi munkával gondozott dűlők egyedi karakterei. A borokat a Charmat-módszer mellett klasszikus másodlagos erjedéssel is készítik „Talento Metodo Classico” sorozatként.
Borvidék: Olaszország
Birtokméret: 50 ha (DOC)
Főbb szőlőfajták: glera, chardonnay, pinot blanc, pinot noir és sauvignon blanc
Borkészítés, technológia: hagyományos borkészítés, hosszú fahordós érleléssel