Bott Frigyes
	 Bott Frigyes a határon túli magyar borászat megkerülhetetlen alakja. Pincéje a Révkomárom melletti Örsújfalun van ugyan, de évek óta Muzsla-hegy, a Garam-menti borvidék újjáélesztésén fáradozik. Ez, az Esztergomtól csak pár kilométerre lévő szőlőskert korábban mindig a prímási bírtok része volt. Alig tízhektáros birtokukon a hagyományos magyar fajták (furmint, hárslevelű, juhfark, sárfehér, olaszrizling, kadarka, kékfrankos) mellett nemzetközi fajtákból, mint zöldveltelini, rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, tramini és pinot noir is készítenek borokat. Saját készítésű tökmagolajuk is legendás! A közeli Bélán kóstolóhelyiség és vendágszobák várják a vendégeket.
Bott Frigyes a határon túli magyar borászat megkerülhetetlen alakja. Pincéje a Révkomárom melletti Örsújfalun van ugyan, de évek óta Muzsla-hegy, a Garam-menti borvidék újjáélesztésén fáradozik. Ez, az Esztergomtól csak pár kilométerre lévő szőlőskert korábban mindig a prímási bírtok része volt. Alig tízhektáros birtokukon a hagyományos magyar fajták (furmint, hárslevelű, juhfark, sárfehér, olaszrizling, kadarka, kékfrankos) mellett nemzetközi fajtákból, mint zöldveltelini, rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, tramini és pinot noir is készítenek borokat. Saját készítésű tökmagolajuk is legendás! A közeli Bélán kóstolóhelyiség és vendágszobák várják a vendégeket. 
Borvidék: Garam-mente/Felvidék/Szlovákia Borvidék
	Borász: Bott Frigyes
	Talaj/kőzet: vulkanikus alapú agyag, mészkőben és ásványokban gazdag
	Birtokméret: 10 ha
	Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű, juhfark, sárfehér, rajnai rizling, tramini, pinot blanc, olaszrizling, kékfrankos, kadarka, pinot noir
	Borkészítés/technológia: a szőlőt alacsony kordonon, kis terheléssel művelik, boraikat pedig hagyományos módon, fahordókban spontán erjesztik, majd érlelik
	
	 
 
		 
		 
		 
                                                             
                                                            