Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Feind Pincészet

A Balaton-parti borászatot Feind Lajos alapította 1995-ben. Az elmúlt 20 évben 130 hektárra bővült a szőlőterület, amelynek legnagyobb része Balatonfőkajáron, az Öreg-hegyen terül el, míg kisebb része Balatonvilágos, Balatonaliga és Balatonfüred lankáin húzódik. A borászat vezetését 2019-ben vette át a második generáció, Feind Zoltán és Bácskai István ügyvezető, akik Balatonfőkajáron valósítottak meg egy korszerű, minden igényt kielégítő borászati üzemet. Ma mintegy húszféle szőlőfajtával dolgoznak, a fő irányvonal az illatos fehérborok és a rosék, de vörösborok is megtalálhatók a kínálatban, cabernet franc és syrah boraikkal jelentős nemzetközi sikereket értek el. A széles választéknak köszönhetően fajtaborokkal, desszertborokkal, pezsgőkkel és gyöngyözőborokkal, valamint izgalmas házasításokkal is jelen vannak a piacon. Feind Zoltán többek közt a palackos erjesztésű pezsgőkben, az organikus művelésben és az ún. borhotel-projektben látja a jövőt, utóbbit saját vendéglátó- és szálláshely kialakításával szeretnék megvalósítani.

Borvidék: Balatonfüred-csopaki borvidék

Birtokméret: 150 hektár

Főbb dűlők: Balatonfőkajár, Balatonvilágos, Balatonaliga, Balatonfüred

Főbb szőlőfajták: olaszrizling, királyleányka, irsai olivér, chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, zenit, muscat ottonel, sárgamuskotálykékfrankos, cabernet sauvignon, carbernet franc, syrah, merlot

Borkészítés, technológia: hagyományos borkészítés

Borszűrő

Szín
Árkategória
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Rendezés: