Incantalupi
Az Incantalupi pincészete Olaszországban, a “csizma sarkában”, a Brindisi borvidéken található. A Cinquepalmi testvérek az 1940-es években már sikeresen vezették panziójukat, amikor 1948-ban megvásárolták első földjeiket. A vállalkozást jelenleg is családtagok vezetik.
Ma 150 hektáros szőlőültetvényüket helyi fajták jellemzik. Organikus termelési és borkészítési technológiát alkalmaznak. A szüret éjjel történik, a préselés a szőlőhéj lehető legnagyobb integritásának megőrzésével zajlik. A bort először rozsdamentes acéltartályokban, majd pár hónapig francia durmast tölgy hordókban érlelik.
Pincészetük mellett magas minőségű, bio, extra szűz olivaolaj is megjelent kínálatukban, mely kiváló kiegészítője elegáns boraiknak.
Borvidék: Olaszország
Birtokméret: 150 ha
Főbb szőlőfajták: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera, Malvasia Bianca, Minutolo, Chardonnay
Borkészítés/technológia: A szőlőtermesztés organikus keretekkel valósul meg, kizárólag organikus trágya és növényvédő szerek használatával.