Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Szepsy István

Szepsy IstvánSzepsy István az ország talán legismertebb borásza, a Tokaji Borvidék meghatározó arca, spiritus rectora, 2001-ben az Év bortermelője, 2009-ben pedig a Borászok borásza. A család tulajdonában lévő területek közül jelenleg 52 hektár van művelés alatt többek között Mád, Rátka, Tállya, Mezőzombor legismertebb és kitűnő adottságú dűlőiben. A furmint meghatározó jelentőségű a birtokon. Évente közel 60 ezer palack bort készítenek, ennek mintegy harmada aszú és szamorodni. A száraz borok 9, az aszú 40 hónapot tölt hordóban palackozás előtt. Meghatározó a mállott riolittufa, mint alapkőzet.

Borvidék:  Tokaji borvidék
Borász:  Szepsy István
Talaj, kőzet: zeolitban és kvarcban gazdag mállott riolittufa
Birtokméret:  52 ha művelés alatt
Főbb dűlők: 6 település 22 dűlőjében: Szent Tamás, Úrágya, Urbán, Király, Betsek, Nyúlászó, Birsalmás, Bohomáj, Hasznos, Bányász, Szepsy
Főbb szőlőfajták:
  74% furmint, 20% hárslevelű, 6% sárgamuskotály
Borkészítés, technológia:
erjesztés hordóban, a száraz borok 9 hónapig érnek 400-500 literes zempléni tölgyben, aszú: 40 hónap 225 literes zempléni tölgyben, szőlőben organikus szemlélet
Díjak, elismerések: Seigneur du Vin, az Év bortermelője, 2001, Borászok borásza 2009
Éves palackszám: 38 ezer száraz, 7 ezer aszú és 12 ezer szamorodni

Borszűrő

Árkategória
Jelleg
Szőlőfajta
Mely étel illik a borhoz?
Évjárat
Rendezés: