Vicente Gandia
A Vicente Gandia spanyol családi pincészet, birtokközpontja Spanyolország keleti részén, Valencia tartományában található. A szőlőtermesztés és borkészítés tudománya 1885 óta apáról fiúra szállt, mára a negyedik generáció vezeti a birtokot. Már 9 spanyol régióban - köztük Valencia, Rioja, Cava és Priorat területeken - termeli változatos, többszörös díjnyertes vörös-, fehér- és rosé borait. 5 kontinens 90 országában elérhetők boraik, 350 hektáros területükkel Valencia legnagyobb borászata, míg 15.000 hordós tárolókapacitásával a térség legkiterjedtebb pincéjével rendelkezik. Amerikai és francia tölgyfahordókat használnak boraik érleléséhez.
Borvidék: Spanyolország
Borász: Juan Vicente Montero, Fernando Freire, José Luis Claramunt, Salvador Martinez, Carla Serra
Birtokméret: 350 ha
Főbb dűlők: Spanyolország több területén
Főbb szőlőfajták: Malvasija, Tempranillo, Monastrell, Moscatel, Macabeo, Pedro Ximénez, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Bobal, Cabernet sauvignon, Garnacha, Pinot Noir, Merlot, Syrah
Borkészítés/technológia: Fejlett technológiai megoldásokkal frissítik fel a hagyományos módszereket. A pincészet infrastruktúrája lefedi a teljes termelési folyamatot.
Palackszám: 25 millió+ db
Díjak, elismerések: Legjobb spanyol borászat 2014 (AWC Vienna); Internationalization award by Chamber of Commerce of Valencia; Best cellar of the Valencian Community by the Technical University of Valencia; José María Gandia, named member of the Noble Order of Wine Knights; International award for a life directed to wine by Fenavin; Aster award to entrepreneurial management