Zsirai Pincészet
Alkotás, gondosság, értékmegőrzés, szépség, báj és egyszerűség - többek közt ezen értékek mentén viszik tovább a Zsirai-nővérek, Kata és Petra a borászatot alapító édesapjuk, Zsirai Csaba örökségét. Ma három magyar borvidéken rendelkeznek szőlőterületekkel, és kizárólag sajáttermesztésű alapanyaggal dolgoznak. A tokaji borvidéken Középhegyen, Mádon és Tokaj-hegyalján fekszenek dűlőik, itt leginkább a borvidék védjegyének számító fajták, a furmint és a hárslevelű adja a csúcsborok alapanyagát. Fajtaborok és házasítások mellett magas minőségű aszúborok is megtalálhatók kínálatukban. A Nagy-somlói Somlóvásárhelyen és a villányi borvidéken, Palkonyán is van birtokuk - Somló esetében a juhfark és az olaszrizling, Villányból pedig a kékfrankos fűszerezi a fajtarepertoárt. A magyar borok tiszteletétől vezérelve mindhárom borvidéken kísérleteznek őshonos, már-már elfeledett fajták termesztésével is.
Borvidék: Tokaji Borvidék, Somlói Borvidék, Villányi Borvidék
Borász: Zsirai Kata, Zsirai Petra
Birtokméret: 18 hektár
Főbb dűlők: Tokaji borvidék - Mád, Középhegy, Szent Tamás-dűlő, Betsek-dűlő; Villányi borvidék: Palkonya Weingarten-dűlő; Somlóvásárhely
Főbb szőlőfajták: furmint, hárslevelű, olaszrizling, juhfark, kékfrankos
Díjak, elismerések: Berliner Wine Throphy aranyérem (Tokaji Furmint Betsek és Tokaji Furmint Középhegy)