Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Légli Ottó

Légli OttóHosszú évek óta egyik meghatározó alakja Légli Ottó a Balatonboglári borvidéknek. 2010-ben megkapta mind Az év bortermelője, mind pedig a Borászok borásza címet. Fontosabb szőlőit a Banyászó, a Landord, a Gesztenyés dűlőkben és a Jánoshegyen találjuk. A fehérborok meghatározók a 33 hektáros birtokon: olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, chardonnay, furmint, királyleányka, irsai olivér, bár kevés vörös bort is kiegészíti a választékot. Az alapborok általában acéltartályban készülnek, a dűlős borok 3-7 hónapot érnek 500 literes fahordókban. Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Borvidék: Balatonboglári Borvidék
Borász: Légli Ottó
Talaj/kőzet: barna erdőtalaj lösz altalajon, köves, agyagos, mészbabás foltokkal (pl. Jánoshegy)
Birtokméret: 33 ha
Főbb dűlők: Banyászó, Landord, Jánoshegy, Gesztenyés
Főbb szőlőfajták: olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, chardonnay, furmint, pinot noir, irsai olivér
Borkészítés/technológia: az alapborok bogyózva, acéltartályban erjesztve és érlelve, a dűlős borok egész fürtben acéltartályban és fahordóban erjednek, 500 literes kádár hordóban érnek 3 hónaptól 7 hónapig
Díjak, elismerések: Az év bortermelője, 2010, Borászok borásza, 2010