Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Sebestyén Pincészet

Sebestyén CsabaA Sebestyén Pince 12,5 hektáron gazdálkodik Szekszárdon, az Iván-völgy, Görögszó, Nána, Szentgál Szőlőhegy, Bencze, Baranya-völgy, Decsi Szőlőhegy, Báta, Porkoláb-völgy dűlőkben, de néhány hektárról . Sebestyén Csaba munkáját néhány éve külföldi sommelier gyakorlatot is szerzett WSET diplomás húga, Csilla is segíti. Boraik feszesebbek, gyümölcsösebbek lettek és a fa használata jokat finomodott. Évi mintegy 80 ezer palack bort készítenek kékfrankos, kadarka, zweigelt,  merlot, cabernet franc és sauvignon, cserszegi fűszeres fajtákból. Inkább a prémium szegmenst célozzák meg. A kadarka, a kékfrankos és a bikavér kielemelt szerepe vitathatatlan. 

Borvidék:  Szekszárdi borvidék
Borász:  Sebestyén Csaba
Talaj, kőzet: lösz
Birtokméret:  12,5 ha
Főbb dűlők: Iván-völgy, Görögszó, Nánai, Szentgál Szőlőhegy, Bencze, Baranya-völgy, Decsi Szőlőhegy, Bátai, Porkoláb-völgy
Főbb szőlőfajták:  kékfrankos, kadarka, zweigeltmerlot, cabernet franc és sauvignon, cserszegi fűszeres
Borkészítés, technológia:
Fehér és rosé borainkat koracél tartályokban erjesztjük a friss gyümölcsös ízek megtartása érdekében, majd rövid idő elteltével palackozzuk. Vörösborainkat fajélesztős beoltással nyitott kádakban erjesztjük, közben kézi csömöszölést végzünk, majd a borok rövid héjonáztatás után tölgyfahordókba kerülnek. Az almasavbontás spontán történik. A borokat 12-től akár 30 hónapig érleljük.
Éves palackszám: 80.000

Borszűrő

Árkategória