Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Szent Tamás Szőlőbirtok

Szent Tamás SzőlőbirtokA Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet néhány év alatt vált Mád és az egész Tokaji borvidék fontos tényezőjévé. 25 hektáros birtokukból 20 ha van jelenleg művelés alatt a Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek. Király, Dongó, Birsalmás, Teleki, Szilvás dűlőkben, de az ifj. Szepsy István vezette borászat jelentős területekről vásárol szőlőt. A mádi terroirt tükröző száraz birtokborok mellett számos dűlőszelektált borral is a piacon vannak. Ezek 300-500 literes zempléni tölgyben érnek. A késői szüretű boraik is rendkívül népszerűek. Az általuk üzemeltetett Első Mádi Borház a település agorája lett.

Borvidék: Tokaji Borvidék
Borász: ifj. Szepsy István
Birtokméret: 20 ha művelés alatt, birtok 25 ha
Főbb dűlők: Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek. Király, Dongó, Birsalmás, Teleki, Szilvás
Főbb szőlőfajták: Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály
Borkészítés/technológia: a dűlőszelektált száraz és az édes borok erjesztése és érlelése (8-10 hónap) új és használt 300 vagy 500 literes zempléni tölgyfa hordóban történik. A friss tételek hőmérsékletellenőrzött acéltartályban készülnek.

Rendezés: