Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk és legjobb promóciókat biztosítsuk, sütiket használunk. Ha egyetértesz velünk és rendelkezésünkre bocsátod ezen információkat, kérjük kattints a "Rendben" gombra. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor később is módosíthatod.             

Nyakas Pince

Nyakas PinceA Nyakas Pince korszerű technológiával az elsődleges illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítését célozza meg. Tök környékén 154 hektárról szüretelnek: Körte-völgy (Budajenő), Öreg-templom-völgy (Budajenő), Szajkós kertek (Tök), Körtvélyes (Tök), főbb fajtáik: irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, szürkebarát, kékfrankos, pinot noir, kadarka, rajnai rizling, merlot. A pince évente cca. 820 ezer palack bort állít elő, de jelentős a helyben eladott „folyóbor” mennyisége is. A borokat Nyulné dr. Pühra Bea készíti. Az előző főborász Maya Ernő 2002-ben kapta meg Az év bortermelője címet.

Borvidék: Etyek-Budai Borvidék
Borász: Nyulné dr. Pühra Bea
Birtokméret: 154 ha
Főbb dűlők: Körte-völgy (Budajenő), Öreg-templom-völgy (Budajenő), Szajkós kertek (Tök), Körtvélyes (Tök)
Főbb szőlőfajták: irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, szürkebarát, kékfrankos, pinot noir, kadarka, rajnai rizling, merlot
Borkészítés/technológia: A Nyakas Pince korszerű technológiával az elsődleges illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítését célozza meg. A technológia szakmai sarokpontjait a kíméletes szőlőfeldolgozás, a lehető leghatékonyabb musttisztítás, az alacsony hőfokon végzett erjesztés és az oxigén minél teljesebb kizárása képezik.
Éves palackszám: 820000
Díjak, elismerések: Az év bortermelője, 2002 (Maya Ernő)